torstai 18. huhtikuuta 2013

viimeinen päivä

Torstaita Sloveniasta ! Viimeistä päivaa täällä vietetään ja ihana hellesää suosii meitä :)

Tänään meillä oli koulupaiva. Herättiin aamulla puoli seitsemältä ja kirjaimellisesti juostiin bussiin, joka oli kuulemma aikaisessa. Bussi oli täynnä läheisen koulun lapsia, joten ainakaan nukkumaan siellä ei pystynyt. Kun päästiin kouluun, aloitimme menemallä meidän ikäisten tunnille kuuntelemaan ja juttelemaan oppilaiden kanssa.
Sen jälkeen keskustelimme stereotypioista, joita on suomalaisista ja slovenialaisista. Päädyimme siihen, että olemme aika samanlaisia, mutta kuitenkin meissä on myös pieniä eroja.

koulun lomassa ehti myös ottaa aurinkoa ja ihailla maisemia :)


Viimeinen ja kaikkein nöyryyttävin kokemus oli, kun meidät ohjattiin ulos tanssimaan polkkaa ! :D Tanssipareina meillä oli kuulemma liikunnanryhmästa valittuja poikia, jotka onneksi olivat välillä yhtä hukassa kuin mekin.

Koulun jälkeen suuntasimme jätskille läheiseen kahvilaan. Paikallinen jäätelo on muuten tosi hyvää ja makuja on mitä erikoisempia... Jäätelönsyönnin jälkeen menimme bussilla kotiin. Kävimme myös naapurissa katsomassa hevosia, joita oli ainakin kymmenen. Hevoset, niiden vastasyntyneet varsat, koira, kanat ja kukko elivät sulassa sovussa samalla laitumella. Ilma oli niin nätti ja lämmin, että teki mieli vaan olla ulkona. Jouduin kuitenkin palaamaan sisälle pakkaamaan laukut, sillä lähtö oli pian. Hyvästelin perheen vanhemmat, koska en enää ehtinyt käydä kotona illan jälkeen. Aikaa perheen kanssa olemiseen olisi tarvinnut lisää, kaikki tuntui jäävän kesken !

Viimeisen illan kunniaksi suuntasimme junalla läheiseen kaupunkiin keilaamaan ja syömään. Ilta kului nopeaa hyvän seuran parissa ja takaisin Brezicessa olimme joskus kahdentoista aikaan. Menimme hetkeksi Annan hostsiskon Mancan luokse, josta meidän vietiin koulun bussipysäkille. Monien halauksien ja ylistyspuheiden jälkeen nousimme bussiin. Onneksi näemme slovenialaiset taas syksyllä :)

junassa !
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti