maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vihdoinkin perilla!

Kaikkien niiden hammasharjojen, munkkien, simojen ja joulukorttien jalkeen olemme vihdoinkin taalla Sloveniassa! Ulkona on ihanan lammin, eika lumesta ole tietoakaan (jes!).

Eilinen paiva starttasi noin viiden - kuuden aikaan aamulla kannykan huutoon. Jannityksen sekaisissa tunnelmissa aamupala ei oikein maittanut, ja mielessa pyori lahinna hammasharja ja passi. Matka Ylivieskaan taittui kuitenkin erittain rattoisasti ja kohta loysimmekin itsemme junan vaunusta lettittelemassa toistemme hiuksia (Ilpoa lukuunottamatta siis...) Junamatkalla pelattiin, hopotettiin kaikkea maan ja taivaan valilta ja jotkut saattoivat jopa nukkuakin.

Helsingissa etsimme sopivia ruokapaikkoja ja jannitimme edessa olevaa lentomatkaa seka kaikkien pelkaamaa turvatarkastusta.. No, kaikki sujui kuitenkin mutkitta ja paasimme vihdoinkin metsastamaan Starbucksia! Pettymykseksemme saimme kuitenkin huomata, ettei sita turvatarkastuksen toisella puolella ollutkaan.

Tastakin kuitenkin selvittiin ja sitten istuimme jo koneessa. Jannitysta oli toki ilmassa, mutta silti vasymys taisi vieda enimmat perhoset vatsasta lennon ajaksi.

Tai sitten ei.

Olin pakahtua jannityksesta, kun kapteeni kuulutti meidan aloittavan laskeutumisen Budapestin kentalle - kohta siis nakisimme kaikki Slovenialaiset! Kenenkaan matkalaukku ei jaanyt valille ja paasimme melko nopeasti jatkamaan matkaa. Slovenialaiset ottivat meidat lammolla vastaan, tarjosivat meille jotain perinneruokaa (jotain pullantapaista, makeaa ja suolaista sekoitettuna yhteen..) ja se kylla maistui. Seuraavana vuorossa oli noin viiden tunnin bussimatka kohti Brezicea.

Bussissa juteltiin, naurettiin, laskettiin leikkia seka nukuttiin. Tai ainakin yritettiin nukkua. Kaikki tulivat hyvin toimeen ja jannitys alkoi hitusen laantua. Vihdoin saavuttuamme perille (suunnilleen 04:00 aikoihin) hajaannuimme omiin perheisiimme ja voin vannoa, etta uni maistui kaikille.

- Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti